POVESTE DE ADORMIT POPORUL

 

              Imparatul n-avea copii. Nici nu-i statea capul la tampenii , avea parte doar de aventuri de-o noapte sau intre doua razboaie. De tesut. Apoi pleca intotdeauna cu scame lipite de fund. Si-ar fi dorit un baiat , dar rugaciunile lui de seara nu avura efectul scontat.Nici fete nu avea chiar daca incercase cu rugaciunea de pranz, intre somnul de frumusete si five-o-clock-ul de menta. Daca stam bine si ne gandim, n-avea nimic, dar vroia totul. O sa-l botezam ROS’ IMPARAT, un om cusurgiu si chitibusar.   Statea asa, ca un prost, si se gandea cui va lasa mostenire toata agoniseala dintr-o viata fara cusur si chitibusuri, urmata de o alta viata desfranata si de huzur, cunoscut fiind faptul ca imparatul traia in doua lumi paralele adica acele lumi care nu se intersecteaza nici macar o data, matematic vorbind.
Apela la cei mai renumiti doctori din Regatul Unit al Marii Britanii, la ingineri comunitari fara drept de munca, savanti de renume mondial, dar nimeni nu reusi sa-i fabrice un copil. In cele din urma fu nevoit sa apeleze la o femeie, care, insamantata la momentul potrivit si cu unealta potrivita, il zamisli pe PIPARUS  PETRU, un copilas tare iute si macinat…de trairi interioare.
Crestea GREUCEANU  intr-o zi cat altii intr-o noapte, ca din apa plata, fiind posesorul unui platfus de toata frumusetea,  si era cat p-aci s-o mierleasca la vreo 3 zile, dar a scapat basmaua curata.. pe jos, murdarind-o asa cum murdarea si canapeaua fiindca dadea voie ma-sa. Fin observator, baga de seama ca taica-sau GALBEN IMPARAT era trist si nefericit si avea ochii ingusti si codrul aproape, asa ca luindu-si inima in dinti, ficatul in dinti, pancreasul la pachet si alte organe ajutatoare intr-o sacosa, se duse FAT FRUMOS la tatal lui si-i zise:
– Boierule, stau ca un trantor si-ti halesc pensia privata degeaba. Esti cam suparat, what’s up man????
– Dragul meu ALEODOR, ragai imparatul cam subtire asezandu-si bandana pe-o ureche,cineva ne usureaza ciclic de merele de aur si nu ne lasa nici macar de-o verigheta!!!!! te du si prinde hotul, taie-i limba, mana, curentul, orice, numai adu-mi un mar sa-mi fac si eu o masca hidratanta!!Si vreo doi castraveti plus o legatura de aloe vera.
Se duse PRASLEA in grajd unde erau parcati caii cu o tava cu jaratec obtinut cu mari interventii (de la un incendiu provocat), aseza tava inox-carbon direct in mijlocul incaperii cu ledeburita deasupra,dupa care se piti dupa un butoi cu varza murata proaspat vanturata. Aparu o martoaga care avea niste cosuri de ar fi invidiat-o si un pubertin, mirosi tava, o mai mirosi o data, musca dintr-un colt de jaratec si muri de arsuri, urland dupa un Di-cal-bocalm.
Planse GEORGE CEL VITEAZ la coada calului, la coama calului, la… calului, ca doar cal era si el ca tot omu’ si pleca spre balastiera din fundul imparatiei pe jos, in semn de protest, pe DN 1. Localiza marul pretios apoi se cuibari  BUREBISTA dupa un tufis de canabis, trase adanc aer in pieptu-i spatos, mai trase o data si deveni brusc si iremediabil fericit nevoie mare!!!!!!Adormi visand  ca ILEANA il cere de nevasta, el zice „Hai sictir!”, timp in care ZMEUL veni, fura merele, il batu pe JEDI cat vazu cu ochii, lasandu-l prada gandurilor negre si intrebarii care-l va chinui vesnic: OARE  NU TREBUIA SA TRAG IN PIEPT????

5 Responses to POVESTE DE ADORMIT POPORUL

  1. mimi?? says:

    ……?? nu stiu cum sa scriu fluieraturile si aplauzele la scena deschisa !!
    tine-o tot asa si promit sa te citesc de cate ori sunt nervoasa (ceea ce la mine insemna cel putin odata pe zi) ca sa ma destind

  2. gia says:

    imi plac mult povestile si putina lume mai scrie,

    a ta e, inca o data, magnifica! am ras mult 🙂

    se pot face o infinitate de antipovesti combininand elemente de poveste cu elemente social-politice

    sper sa continui 🙂

  3. teo says:

    prima ta (anti)poveste!mai cam zapacit cu atatea nume de personaje!hotaraste-te cui ii dai rolul!

Lasă un comentariu